Jump to content

Rare zonneactiviteit eind november


Guest Rens v.d. Pols

Recommended Posts

Guest Rens v.d. Pols

Er valt toch nu weer op de zon vanalles op.

Om te beginnen hebben ze het op Imsal erover dat er een B1.0 van 49 graden NB en 88 graden OL kwam, er is op de zonnefoto's waarvan er ook een paar B-flaretjes kwamen op de 9 graden NB ook een zonnevlekkengroep verschenen, rond de 49 graden NB lijkt er ook iets raars te zitten, verder vonden er aan linkerkant op de farside weer een redelijke explosies plaats, de kans is dat er nog iets achter zonnevlekkengroep 0926 zit en die nog zonder nummerzonnevlekkengroep.

Helaas is er aan de polariteit nog weinig te merken, misschien dat er op 49 graden NB iets gaat gebeuren. Het filmpje van die B1.0 op de 49 graden NB is wel erg onduidelijk.

Kortom, merkwaardige rare zonneactiviteit...

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Inderdaad het is niks noemenswaardigs, B1-B3. Maar hoe komt het eigenlijk dat ze erbij komen dat er een B1.0 vanaf 49 graden NB kwam, is dat niet een beetje erg hoog?

Op de farside is het inderdaad ook nog niet echt noemenswaardig, maar het geeft wel aan dat de zonneactiviteit niet in elkaar gaat zakken als een pudding...

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Die B1.0 is niet veranderd van plaats dus die is waarschijnlijk toch echt van de 49 graden NB gekomen en 88 graden OL. Deze twee genummerde zonnevlekkengroepen kunnen hoogstens een C-flare veroorzaken, normale zonnevlekkengroepen zijn het...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.