Jump to content

Zonnevlekkengebied 2192


Guest Rens

Recommended Posts

Afgelopen nacht produceerde zonnevlekkengebied 2192 een X1.1 uitbarsting. Op de zonnefoto's is een vrij groot gebied te zien. Wat zeggen de experts van dit gebied? Is er een goede kans dat we meer moois van dit gebied kunnen gaan zien de komende dagen?

Link to comment
Share on other sites

Onze excuses dat we er niet meteen geraken met Nederlandstalige updates :s

Het gebied in kwestie is complex met op z'n minst twee duidelijke delta vlekken. Het gebied is in verdere ontwikkeling nadat het zich hersteld van het fakkelveld waarin het zichtbaar kwam. Dat fakkelveld maakt nu plaats voor extra penumbraal gebied in de westelijke kant van de groep waar ook de twee delta vlekken zich huisvesten. In de loop van de dag zijn daar ook andere vlekken ontstaan met dezelfde polariteit als de hoogvlek wat de druk wellicht weer wat opbouwt en de kans bestaat dat een zware uitbarsting zich kan gaan voordoen in de komende 24h.

Link to comment
Share on other sites

De grote zonnevlekkengroep produceert regelmatig aardige uitbarstingen en inderdaad vanmiddag zijn 2de X-flare.

 

Laat er nu nog maar een mooie komen nu de positie van de grote zonnevlekkengroep gunstig voor ons begint te worden! ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Francina

Is deze regio inmiddels een "grote vriendelijke reus" geworden of zit er toch nog iets van een "Goliath" in? Ik zie het met lede ogen aan dat de groep nu naar het westen draait.

Link to comment
Share on other sites

En weer een X2.01 zojuist. Is er weer geen CME vrijgekomen zeker?

 

Zo hebben we een hele reeks X-flares de afgelopen dagen, maar hebben we er niks aan. Dat is best wel jammer.

Link to comment
Share on other sites

magnetisch kon het veel complexer, weinig knelling. kreeg je enkel grote loops tussen de twee polen maar gezien geen van de velden breekt door de trage opbouw telkens bij elke flare kan er dus ook geen CME vrijkomen. De grootste groepen wilen dus ook niet meteen betekenen dat we er alles van moeten verwachten. Had er meer mix gezeten in de polariteiten dan konden magneetlijnen meer in conflict met elkaar raken en wel breken en daardoor op korte tijd héél sterk uitbarsten maar dat gebeurde allemaal niet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.