Jump to content
  • 0

Poollichtovaal


Guest Amber

Question

De poollichtovalen blijken bijna altijd aan de ene kant verder uit te rekken dan aan de andere. Zoals in de afbeelding in de bijlage is de band aan een kant dikker dan aan de andere. Is hiervoor een verklaring? 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

Op ons Engelstalig deel werd de vraag al eens gesteld: '?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>

De ovaal is het breedst op het punt waar de Zon 180 graden verder staat. Het zogenaamde solar noon. 

Daarbuiten waait een wind, de zonnewind, die wind botst tegen onze magnetosfeer aan en waarbij ons natuurlijk schild het mooi afleid weg van ons maar het toch gebeurd dat er deeltjes in de van allen gordel komen en zo dus poollicht gaan veroorzaken. hoe meer deeltjes er dan in de atmosfeer komen hoe meer energy er ontstaat en hoe feller het poollicht maar ook dat de ovaal zich zuidelijker zal gaan uitbreiden en dat weg van de zon, en is het breedst 180° tov solar noon.

 

Op de POES beelden (die je ook op de site vindt) wordt het solar noon punt aangeduid, je ziet dus mooi dat de ovaal altijd weg van de zon wijst. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.