Jump to content

Zonnevlekkengebieden 1791 & 1793


Tim De Blanck

Recommended Posts

SpaceWeatherLive Rapport

Analyse zonneactiviteit 16 juli 2013


Synopsis afgelopen 24h

Het is rustig op de zon, de afgelopen 24 uur kregen we enkele kleine C klasse uitbarstingen. Slechts 1 uitbarsting van C1.7 kwam van regio 1793 de overige uitbarstingen kwamen van regio 1791. De grootste was een uitbarsting van C3.6.

 

Op onderstaande foto word de delta structuur van regio 1791 aangeduid. Het gaat om een positief geladen umbra(aangeduid met de pijl) in een gebied met negatieve polariteit.

 

 

Hoewel de regio een delta structuur kent is deze niet zo complex met dus een kleine, maar niet onbestaande, kans op een M-klasse uitbarsting.

 

De onderstaande foto toont regio 1793. Deze heeft een beta-gamma classificatie maar ook hier is er niet zoveel polariteit mix aanwezig en vormt geen gevaar voor zware uitbarstingen. Verdere C-klasse uitbarstingen blijven mogelijk.

 

 

Op de bovenstaande foto is het fakkelveld van de regio goed zichtbaar.

Wat mogen we komende 24h verwachten?

Alles zal afhangen van de evolutie van beide vlekken. Regio 1791 houd zich rustig met een lichte verzwakte delta structuur maar blijft behoorlijk stabiel. Ook regio 1739 is behoorlijk stabiel.

M-klasse uitbarstingen: 30% kans

X-klasse uitbarstingen: 1% kans

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.