Jump to content

foutieve poollichtwaarnemingen op spacew


Guest Rens v.d. Pols

Recommended Posts

Guest Rens v.d. Pols

Ik zie volgens mij iets op spacew staan dat niet klopt.

Bij de laatste noorderlichtwaarnemingen staat N 51,75 W1,5 in Engeland op 23 juni om 02.00 uur. Dat kan niet, kp 1. Veel te laag. Dit zullen wel lichtende nachtwolken zijn geweest die op noorderlicht lijken...

Link to comment
Share on other sites

Het waarnemingssysteem op Spacew is op basis van een eenvoudig invulformiulier waar iedereen vrij zijn/haar waarneming kan plaatsen, het gebeurt dus regelmatig dat daar waarnemingen geplaatst worden die niet stroken met hetgeen echt is gebeurd. Op dit systeem hebben zij geen controle ingelast of personen die deze controle uitvoeren op de juistheid van de berichten.

Pas bij echte stormen is dit handig te noemen daar er honderden dan op de lijst verschijnen en je zo een juist overzicht krijgt van wat er precies is gebeurd.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Aha. Dit was dus iemand die lichtende nachtwolken verward heeft met poollicht en het al heeft ingevuld. Duidelijk is dit dan...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.