Jump to content

Zonnevlekkengebied 1687


Vancanneyt Sander

Recommended Posts

Een nog ongenummerd gebied dat zich nog steeds schuilhoud net achter de rand van de Zon zorgt alvast voor een verhoogde activiteit met zaterdag 2 C-klasse uitbarstingen. Het gebied zal vandaag, zondag, eindelijk zichtbaar worden zodat we de werkelijke kansen zullen kunnen inschatten van dit gebied. Op basis van de SDO beelden kunnen we alvast zien dat het om een actief gebied gaat waar sterke magneetvelden zich opstapelen. Gezien de activiteit lijkt het hier niet te gaan om faculae en kunnen we dus uitkijken naar een nieuw actief gebied. Het zal afwachten worden of het gebied zal standhouden, dit zullen we pas kunnen inschatten van zodra het gebied zichtbaar wordt.

Bij de twee uitbarstingen van zaterdag kwamen twee kleine CME's vrij, uiteraard niet naar de Aarde gericht. Zelfs zonder de CME's is de helderheid van het gebied zichtbaar op de LASCO C2 beelden. Zullen we dan toch eens te maken krijgen met een erg actief gebied? Het zou alvast mogen met de slabakkende zonnecyclus.

Blijf dus de komende dagen de activiteit volgen op onze website en volg ook dit topic waar we de komende dagen ongetwijfeld updates in zullen plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Het zag er nog veelbelovend uit gisteren met twee kleine uitbarstingen op de rand van regio 1687 maar wat we zagen verschijnen vandaag was niets meer dan een begraafplaats van wat een groot actief gebied was... Alweer één van de vele gebieden die op de farside actief was maar uitgesputtert is wanneer het zichtbaar wordt voor ons. Jammer maar helaas :s

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.