Jump to content

Zonnevlekkengebied 1667


Marcel de Bont

Recommended Posts

We hebben meer dan een halve maand moeten wachten voor we nog eens wat activiteit in het C-niveau zagen. Regio 1667 brengt eindelijk een opleving in de erg slabakkende activiteit. De afgelopen dagen steeg de achtergrondflux al en afgelopen nacht zorgde het bijna voor een M-flare (C8.4).

Het gebied is nog relatief klein maar toont wel een kleine groei. Ook magnetisch was er wat interessants op het moment van de C8 uitbarsting (zie plaatje in bijlage). Helaas is dat goed stukje magnetische complexiteit inmiddels wat verdwenen, doch slaagt het gebied er nog in om meerdere C-klasse uitbarstingen te veroorzaken waarvan sommigen toch relatief van lange duur zijn. Het gebied oogt helder en lijkt zeker in staat te zijn om nog meer C-klasse uitbarstingen te veroorzaken.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.