Jump to content

Zonnevlekkengebied 1630


Vancanneyt Sander

Recommended Posts

Na de C5 van zopas lijkt het ons goed om er al een topic over te openen. Dit gebied ontstond enkele dagen geleden en is inmiddels uitgegroeid naar een grotere zonnevlek die snel aan magnetische complexiteit wint. Het magnetogram toont alvast wat polariteit intermixing met 1tje die wat sterker is met als gevolg de impulsieve C5 flare. Mogen we meer verwachten van dit gebied? We zullen het zien de komende dagen...

Link to comment
Share on other sites

Vooralsnog is de x-rayachtergrondstraling laag: slechts B3. De polariteitmix is inderdaad aanwezig maar bij een groot deel van de vlekkengroep kan je toch nog een streep trekken tussen de twee gebieden van tegengestelde polariteit. Ideaal zou het zijn wanneer deze gebieden van omgekeerde polariteit compacter komen te zitten, zodat dit een sterke uitbarsting als gevolg kan hebben. Bovendien staat de vlekkengroep nu in een positie om aardgerichte CMEs te produceren, dus zou een uitbarsting tussen +/- nu en een tweetal dagen moeten gebeuren bij een matige CME. Het IMF zal waarschijnlijk zuidgericht zijn wanneer een potentiële CME binnen nu en drie dagen de aarde bereikt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.