Jump to content
  • 0

Stereo A en B


Tim De Blanck

Question

3 answers to this question

Recommended Posts

Als je van de Aarde naar de Zon kijkt, staan de twee Stereo satellieten links en rechts van de Zon: Ahead en Behind (A&B). Stereo B bevindt zich dan links en Stereo A rechts. Ze zijn dusdanig gepositioneerd dat ze een deel van de achterzijde van de Zon in het oog kunnen houden maar belangrijker om beter te kunnen zien hoe uitbarstingen, die naar de Aarde gericht zijn, evolueren.

In de coronagraaf (COR1 en COR2) beelden wordt de Zon afgeschermd door een zwart plaatje, de witet cirkel op de beelden is de werkelijke grootte van de Zon achter dat plaatje.

Wanneer een zonnevlek centraal op de schijf uitbarst met een CME dan zien we op de Stereo B(ehind) beelden een uitbarsting die naar rechts zal vliegen en op de Stereo A(head) naar links.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tim.

STEREO A en B zijn zonnesatellieten die de volledige zon inclusief de achterkant in de gaten houden. De gele cirkel is de zon. En de volledige schijf links is gewoon een overzichtsbeeld van in welke richting zonnewind en CME's gaan. De halve cirkel toont de zonnewind in detail richting aarde (groene cirkel). Ik hoop dat ik je vragen heb kunnen beantwoorden.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.