Jump to content

Poll: zonneactiviteit in zonnecyclus 24


Guest aurora

Wat verwachten jullie van de 24ste cyclus?   

4 members have voted

 1. 1. Wat verwachten jullie van de 24ste cyclus?

  • snelle stijging
   3
  • langzame stijging
   1
  • veel x flares
   3
  • weinig x flares
   1
  • snelle daling
   0
  • langzame daling
   0


Recommended Posts

Guest aurora

Wat verwachten jullie van de 24ste zonnecyclus? Zal deze heel sterk zijn of eerder zwakjes. Graag jullie meningen hierover...

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Toch wel een goed idee dit van Randy!

Stem er maar op los voor een mening over de 24ste cyclus!

Nog iets: Randy je vergat er een ding.

Ik zou gezegd hebben een regelmatige stijging en dan opeens een snelle stijging en op de top een enorme flare...

Link to comment
Share on other sites

Guest christophe

De Zon blijft natuurlijk redelijk onvoorspelbaar, wat het uiteraard zo fascinerend maakt, maar ik vermoed dat we te maken zullen hebben met een regelmatige stijging tot bij een hoog maximum.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Ja en dat bij dat hoge maximum neemt het aantal zonnevlekken af en er komt dan een megagoeie die een vergelijkbare 1-9-1859 uitbarsting uitstoot, wat ik het meeste denk...er zijn ook al zoveel redenen genoemd waarom er kans is op een herhaling van 1 september 1859(op 2 september was er poollicht over de gehele wereld), maar een langzame regelmatige stijging eerst en dan boem naar de megazonnevlekkengroeptop van de cyclus. Van de vorige cyclus was groep 9393 het maximum. Maar deze in de 24ste cyclus zal waarschijnlijk het dubbele van 9393 zijn!

Link to comment
Share on other sites

regelmatige stijging, dat is relatief. Het is te zien op wat tijdsduur je het bekijkt, het kan met hobbels en bobbels gaan  dus een regelmatige stijging. Je moet het eigenlijk van gans de cyclus bezien, elke cyckus gaat gepaard met een snelle stijging naar het macimum om dan langzaam aan te dalen.

het hangt er goed van af hoe je het bekijkt dus ;)

lang of kort maximum, weer zo een twijfelgeval, wat noem je lang , je kan een eerste maximum hebben met een daling en dan een soort tweede maximum hebben om daarna stelsematig te dalen naar het minimum. Als er een uitschieter is dan is het een kort maximum, meestal duren deze zaken niet betrekkelijk lang.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Ja er is wel kans op te zetten, omdat we ook meer weten over zonnecyclus 25 laag is,  is de kans hoger op de positieve voorspellingen dat die gelijk hebben over  cyclus 24. Maar het blijft zeker spannend omdat de zon gewoon onvoorspelbaar is...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.