Jump to content

Poollicht in Kiruna 17-18 februari 2017


Vancanneyt Sander

Recommended Posts

Afgelopen week vertoefde ik in het noorden van Zweden samen met @Marcel de Bont, doelstelling van m'n trip was om het poollicht eens in al z'n glorie te kunnen aanschouwen. Met de lokale expert @Marcel de Bont kon het niet anders dan een vruchtbare reis worden. Perfect getimed met een klein gapend coronaal gat in Zweden, beter kon het niet worden toch? Al verhinderden de weergoden dat we veel hebben kunnen zien, van sneeuwstormen tot bewolkte avonden maar het is dan toch gelukt, na een enorme sneeuwbui waarvan we dachten dit komt niet goed meer maar dan klaarde het volledig uit en was het garant voor een waar poollichtspektakel in de avond van 17 op 18 februari.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tijdens deze poollichtnacht zagen we ook een wat ongewoner poollicht. Dat poollicht beweegt kennen we goed genoeg en ook de vormen die het aanneemt maar laat op de avond veranderde de gordijnen van poollicht naar een mysterieus flikkerend poollicht. Alsof de wind er door waaide flakkerde het poollicht op telkens feller en dan weer veel zwakker. Een wat vreemd zicht waar we ons toch wel wat vragen bij stelden. Gezien woorden niet veel zeggen en foto's niet kunnen tonen wat we zagen heeft @Marcel de Bont het die avond gefilmd ?? bekijk het hieronder of op ons YouTube kanaal.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.