Jump to content

SC24-groep?


Guest bigboy

Recommended Posts

Guest bigboy

Juist gelezen op de website van Jan Alvestad (http://www.dxlc.com/solar/) dat er zich ten zuidoosten van NOAA 0935 een zonnevlekkengroep aan het ontwikkelen is. Het interessante aan dit groepje is dat ze een omgekeerde polariteit heeft en dus mogelijk tot de nieuwe zonnecyclus behoort.

Ik zeg "mogelijk", want net zoals het groepje van eind juli vorig jaar bevindt het zich op -13°, dus echt nog wel in de "twijfel"-zone.

Het groepje heeft nog geen nummer gekregen van NOAA. Het bevindt zich nu nabij  de centrale meridiaan. Foto's op NASA's Solar Monitor (http://www.solarmonitor.org/index.php).

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

Ziet er inderdaad duidelijk uit, ben ook benieuwd.

10933 is trouwens ook een omgekeerde polariteitsgroep.(Zie de topic over deze vlek)

Alleen het lijkt alsof 10933 de zwarte pool zich ook weer rechts deels vormt.

Als de breedtegraad steeds hoger wordt dan zullen we op de goeie weg zitten

Link to comment
Share on other sites

Guest Rens v.d. Pols

10933 groeit door, 25% op M-flares en 51% kans op C-flares is de kans van deze vlek nu en het lijkt erop dat 10933 zich omgedraaid heeft!

Het is duidelijk nu: 10937 is een zonnevlekkengroep met omgekeerde polariteit. 10935 heeft ook wat weg van een omgekeerde polariteit, maar het witte van 10935 is uitgebarstten.

De zonneactiviteit klimt ook ietsje op...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.