Jump to content

Aurora 19 februari


Guest christophe

Recommended Posts

Guest christophe

maar het zijn weer de Amerikanen die ermee zijn gaan lopen (het zou sowieso te zwak zijn geweest voor België). Verschillende foto's van het poollicht kun je vinden op spaceweather. Toch mooi om te zien hoe er zelfs bij weinig activiteit poollicht zichtbaar kan zijn in het noorden :)

Om alvast wat op te warmen voor het volgende maximum:

Poollicht foto's van de voorbije 5 jaar ;)

Link to comment
Share on other sites

Het is zo vredig rustig geworden  :'(. Het is alweer een half jaar geleden dat er een redelijke kans geweest is. Tis wel een feit dat het zoveel meer genieten zal zijn als het dan uiteindelijk eens uit de voegen barst hier. De nieuwe cyclus is niet veraf  ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest christophe

We zijn bijna zeker dat we gedurende volgende zonnecyclus ooit wel een poollicht zullen zien in België. De voorbije cyclus is het toch een paar keer gebeurd dus hopelijk deze keer ook (stiekem hopen op een X20) :D

Link to comment
Share on other sites

cyclus is nog steeds meer dan een half jaar veraf ;)

Dat vind ik toch niet zo veraf meer hoor  :P Spijtig genoeg duurt de aanloop naar een redelijke activiteit langer dan de afloop, m.a.w. burpt de zon meer als hij gedaan heeft met eten (of zoiets :D)

Link to comment
Share on other sites

Guest christophe

Een zwakke cyclus zou spijtig zijn, maar zelfs dan kan je nog een paar mooie uitbarstingen hebben hopelijk. We zullen wel zien hoe dat de Zon zich gedraagt binnen enkele maanden of jaren :)

Een groot deel van de activiteit komt inderdaad wat rond het zonnemaximum (zie uitbarstingen van 2003) omdat er dan minder zonnevlekken zijn waardoor een paar niet gehinderd worden en kunnen uitgroeien tot monstervlekken :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you also agree to our Terms of Use and our Privacy Policy.